Hjemmelavet æblemost

0

Vi har oplevet en stor interesse for en artikel omhandlende hjemmelavet æblemost, så her kommer den. Vi har rigtig mange gange fået spørgsmålene: “Har I en opskrift til hjemmelavet æblemost” og “Hvad skal man bruge til at lave hjemmelavet æblemost? Disse spørgsmål og mange flere kan du forvente at få svar på i artiklen.

Sådan laver du hjemmelavet æblemost

Der er ingen tvivl om, at danskerne er vilde med hjemmelavet æblemost. Desværre er der rigtig mange, der ikke er klar over, hvordan de laver æblemost. Har du et eller flere æbletræer i haven, kan du med fordel bruge de overskydende æbler til at lave æblemost. Den egentlige smag af æblemosten afhænger i høj grad afde æbler, som du bruger til det – Vær opmærksom på hvilken sort der er tale om, og hvor modne / umodne de er. Er du ikke ejer af et æbletræ, kan du naturligvis også vælge at kigge forbi det lokale supermarked og købe en pose æbler. De fleste foretrækker søde æbler, men man kan også opnå en ganske lækker smag ved at kombinere både søde- og sure æbler.

hjemmelavet æblemostAnbefaling: Denne Millarco æblepresser er en af de bedste på markedet, hvis du ønsker at lave hjemmelavet æblemost.

Pris: 479 kr.

Forhandler: 10-4.dk

Når du samler æbler fra haven, skal du sikre dig, at de ikke er identificeret med insekter og / eller har brune pletter. Derudover bør du skære kernehusene ud, før du starter produktionen af æblesaft. For at undgå eventuelle bakterier i æblerne, kan man vælge at skylle dem med kogende vand.

 

Du skal blot følge denne fremgangsmåde:

  1. Sørg for at æblerne er modne og bland gerne flere æblesorter
  2. Vask dem grundigt og sørg for, at alle bakterier og pletter er fjernet
  3. Benyt dig af en æblepresser eller en æblekværn (tilsæt eventuelt lidt sukker for at opnå en sødere smag)
  4. Nyd æblemost med dine nærmeste

Det er vigtigt at bemærke, at æblemost ikke kan holde sig i særlig lang tid. Som udgangspunkt bør man drikke mosten med det samme. Dog er det muligt at fryse ned, hvis man ikke kan drikke det hele på én gang. Derfor bør man heller ikke lave mere æblesaft, end man kan nå at drikke på samme dag eller i det mindste indenfor et par dage.

Som fingerregel kan du regne med, at vægten af æbler skal være cirka dobbelt så stor, som den mængde saft, du ønsker at lave. F.eks. vil 10 kg. æbler blive til ca. 5 liter æblemost.

Læs også: Politiken.dk – Vi dropper juice, men elsker hjemmelavet æblemost

Leave A Reply

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk