Tre råd mod søvnproblemer

Betalt indhold

Det er fantastisk at føle sig frisk og veludhvilet, når man vågner efter en god nats søvn. Det kan de fleste mennesker nikke genkendende til, men sandheden er, at det langt fra er alle, som sover trygt og godt om natten.

Stort set alle mennesker sover dårligt fra tid til anden. Der kan der være mange årsager til, men det er ikke desto mindre noget, man bør tage seriøst. Uanset om du lider af søvnløshed eller har generelle søvnproblemer, bør du læse denne guide, hvor vi giver dig tre gode råd mod søvnproblemer. Vi hjælper dig med at sove bedre om natten – naturligvis uden brug af sovepiller eller anden form for medicinering.

1. Bandlys koffeinholdige drikke om aftenen

Der er ofte en sammenhæng mellem menneskets indtag af koffein og søvnkvalitet. I dag findes der rigtig mange drikke, som indeholder en større eller mindre mængde koffein. De mest almindelige koffeinholdige drikke består af følgende:

  • Kaffe
  • Cola
  • Energidrik
  • Kakao (ikke alle varianter)

Vil du gerne slippe af med dine søvnproblemer, så er det alfa omega, at du bandlyser koffeinholdige drikke om aftenen. Du bør hverken drikke kaffe, cola, energidrik eller kakao sidst på dagen – efter kl. 17.

Hold dig helst til vand, mælk og andre koffeinfrie drikke.

2. Skift din seng ud (hvis nødvendigt)

Mistænker du din seng for at være skyld i, at du sover dårligt om natten, så bør du skifte den ud hurtigst muligt. Det er trods alt ikke hensigtsmæssigt for dig at bruge en tredjedel af dit liv i en seng, som er alt for lille, hård eller på anden vis ukomfortabel.

Er din seng ikke den rette for dig, så kan du foruden søvnproblemer også komme til at døje med ryg- og nakkesmerter. Det går selvfølgelig ikke, så skynd dig at få købt en ny seng, før problemerne vokser sig større. Find din ideelle seng på følgende hjemmeside: https://senge-testeren.dk/ (dansk hjemmeside om senge)

3. Vær aktiv (men ikke lige inden sengetid)

Bruger du evigheder på at falde i søvn, så kan det skyldes, at du ikke er tilstrækkelig træt – vel at bemærke fysisk træt. Det er en realitet, at aktive mennesker generelt har nemmere ved at falde i søvn sammenlignet med inaktive mennesker.

Du skal ikke nødvendigvis finde et fysisk krævende job, men du kan med fordel dyrke sport og motion i din fritid. Hyppig motion bidrager til bedre søvn, øget overskud, mindsket risiko for demens og bedre selvtillid. Du bør dog undlade at motionere lige inden sengetid.

Læs mere om emnet her

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk