Tips til rengøring af saftpresser

3

saftpresser rengøring

Vi bliver ugentligt kontaktet af læsere, som efterspørger tips til rengøring af en saftpresser. På baggrund af den store interesse mener vi, at der er grundlag for en komplet guide med gode rengøringstips. I dette blogindlæg vil du derfor kunne læse alt om, hvordan du bør rengøre din saftpresser – vores tips kan også bruges, hvis du anvender en slow juicer eller blender. Der er overordnet set tale om simple husråd, som enhver vil kunne udføre i praksis.

5 tips til optimal rengøring af saftpresser

1. Rengør din saftpresser netop efter brug

Vores første og måske vigtigste tips er, at du bør rengøre din saftpresser lige efter brug. Det er et lavpraksis tips, som vil være gavnligt, uanset om der er tale om porcelæn, køkkenmaskiner eller noget helt tredje. Det er altid nemmest at rengøre en saftcentrifuge, hvis man gør det med det samme. Såfremt du venter til dagen efter med at klare rengøringen, vil du skulle bruge væsentligt længere tid. Har du tid og overskud, bør du derfor rengøre så tidligt som muligt.

2. Monter en plastikpose frugtkødsbeholderen

På de fleste moderne saftpressere vil der være en frugtkødsbeholderen. Det er en praktisk beholder, hvor alt frugtkødet vil blive samlet. Selvom det ikke er nødvendigt, så kan du spare meget tid ved at putte en plastikpose ned i beholderen. Dermed kan du blot nøjes med at smide posten ud efter brug, og du sparer rengøringen af selve beholderen. Du kan med fordel købe specielle poser til formålet – f.eks. bionedbrydelige- eller komposterbare poser. Poserne kan købes til overkommelige priser i dagligevareforretninger.

3. Smid alle dele i opvaskemaskinen (hvis muligt)

Når du har købt din saftcentrifuge, har du forhåbentlig gået efter en rengøringsvenlig saftpresser. Såfremt det er tilfældet, vil det højst sandsynligt være muligt at smide alle delene i opvaskemaskinen. Hvis de forskellige dele kan komme i opvaskemaskinen, sparer du meget tid og besvær. Skal man vaske alle delene i hånden, kan det hurtigt gå hen og blive en lang og kedelig proces.

4. Rengør overfladerne med en fugtig klud

Selvom det er vigtigst at rengøre de forskellige dele, så må man ikke glemme overfladerne. Det er heldigvis temmeligt nemt at rengøre overfladerne, hvis man blot benytter sig af en fugtig klud. Det vil være meget effektiv til at fjerne støv og snavs.

5. Rindende vand og en rengøringbørste kan være tilstrækkeligt

Hvis du har købt en rengøringsvenlig saftpresser, kan det være tilstrækkeligt at bruge rindende vand og en rengøringsbørste. Køber du f.eks. en Philips saftpresser, så vil der medfølge en praktisk rengøringsbørste. Medfølger der ikke tilbehør til din juicer, så kan du blot bruge en almindelig køkkenbørste. Som udgangspunkt kan de fleste nymoderne saftpressere rengøres i hånden på under 5 minutter. Der er endda nogle producenter, som reklamerer med rengøring på under 1 minut. Dog anbefaler vi, at man afsætter et par ekstra minutter til rengøringen, så det bliver gjort grundigt.

Hvor besværlig det er at rengøre en saftcentrifuge kan afhænge af flere ting. Først og fremmest vil det være afgørende, om det er muligt at afmontere eller delene og putte dem i opvaskemaskinen, eller om de skal rengøres i hånden. Derudover handler det også om maskinens opbygning, da det f.eks. kan være svært at rengøre trænge hjørner. I nogle tilfælde vil der medfølge en brugsvejledning, som indeholder rengøringstips til den specifikke model. Disse tips bør du naturligvis benytte dig af.

Vi anbefaler: Prioritér rengøringen højt, så du får fjernet alle bakterierne

Flere rengøringstips

I nedenstående video af Mads Bo fra High on Life får du flere gode tips til rengøring af din saftcentrifuge. På 2 minutter og 15 sekunder viser han dig, hvordan du effektivt kan klare rengøringen. I videoen tages der udgangspunkt i en Philips saftpresser, men rådene kan også bruges til andre saftpressere:

Flere gode råd: Whiteaway.dk – Rengøring af saftpressere

3 kommentarer

 1. Henrik mortensen den

  Hej, vi har en Philips presser, men vi har opdaget, at der sætter sig belægninger på kniven og sien, så en stor del af væsken går i affaldet. Har du et snedigt trick til at rense den igen?

 2. Min si er næsten helt tilstoppet, og der går meget til spilde!
  Har prøvet med en synål, opgav, der er for mange huller at prikke ud!
  Har også prøvet med eddike og at blæse med trykluft.

  Har set en video på youtube med Mads Bo, der bruger en speciel børste

 3. Nogle gange kan man bruge de samme redskaber, som man bruger til at rengøre sin kaffemaskine. Bare man også får skyllet børsterne godt.
  Man har en del muligheder at vælge imellem.
  Så kan man slå to rengøringsfluer med et smæk 😉

Leave A Reply

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk