Din computer og væske er ikke gode venner

Det giver helt sig selv, at elektronik ikke kan forenes med væske. Væskeskader på en computer kan i værste tilfælde være med til at ødelægge computeren helt og komplet, således at du mister dine filer og dokumenter, der lå gemt på computeren. Det er en meget ærgerlig situation at stå i, men der er heldigvis gode råd at hente her.

Juice og computerSådan undgår du en ødelagt computer

I første omgang vil vi her på siden gerne rette fokus på, hvorledes man undgår væskeskader i sin computer. Det er naturligvis aldrig en god idé at lade væsker stå for tæt på din computer eller andre elektroniske genstande. Derfor skal dit kontor gerne være en væskefri zone, idet man aldrig kan vide, hvornår et glas cola eller en flaske med vand kan vælte for derefter at finde vej til din computers tastatur. Dernæst er det meget vigtigt, at du holder dit kontorbord fredet for alt, hvad der minder om mad- og drikkevarer. Der kan nemlig meget hurtigt ryge fedtede madrester ned i dit tastatur, der også kan medvirke til en væskeskadet computer. Det kunne for eksempel være sauce, kødsaft m.v.

Sådan tackler du en væskeskade i din computer

Skulle uheldet alligevel være ude, og din computer nu er fyldt med væske, så er det vigtigt, at du bevarer overblikket. Sådanne situationer skal tackles hurtigt, således at din computer ikke mister al værdifuld data og ødelægges totalt. Væske i computeren er desværre et hyppigt problem, men det kan sagtens løses. Hvis du i første omgang sørger for at slukke for al strømmen til din computer og derefter tørrer væsken væk, så er du allerede godt på vej. Når dette er gjort, er det en god idé at kontakte den nærmeste computerteknikker, der kan skille din computer ad og få tørt væsken helt væk. Hvis du får handlet hurtigt på dit uheld, kan du i de fleste tilfælde sagtens nå at redde din computer fra en total væskeskade.

Disse typer af væsker er særligt skadelige

Det giver sig selv, at alle typer af væsker er farlige for din computer. Men der findes alligevel nogle væsker, der i særlig høj grad kan være med til at ødelægge din computer totalt. Disse typer af væsker inkluderer blandt andre sodavand, alkohol og fedtede væsker fra eksempelvis madvarer. Det er især de sukkerholdige væsker, der kan være farlige for din computer, idet sukkeret hurtigt binder sig til computerens indmad og dermed kreerer en farlig barriere omkring computerens dele, således at de ikke kan bruges igen. Hold derfor alle væsker med et vist sukkerindhold på lang afstand af dine elektroniske genstande. Der er jo ingen grund til at tage chancer, når det kommer til ens elskede computer og dertilhørende data.

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk