Blender test

0

blender test
Hos Saftpresseren.dk ligger vores hovedfokus selvfølgelig på saftpressere, men vi kigger også på substituerende produkter. En blender er et rigtig godt alternativ til en frugtpresser, og vi har derfor besluttet os at lave denne blender test. Formålet med testen er at finde en masse gode blendere og ikke mindst finde ud af hvilken blender, der er bedst i test. For at få det mest retvisende billede har vi testet et stort antal blendere fra forskellige mærker og i forskellige prisklasser.
Populære blendere lige nu:

Blender test 2016

Før vi gik i gang med vores blender test blev vi enige om, hvilke kriterier vi skulle vurdere udfra. Først og fremmest mente vi, at blendernes egenskaber er rigtig vigtige, altså hvor god blenderen er til at lave smoothies og lave bl.a. supper og juice. Dernæst har vi også kigget på brugervenlighed, som primært går ud på, hvor nem blenderen er at håndtere. I samme boldgade er der fokus på rengøring, hvor det også handler om, hvor nem / svær blenderne er at rengøre. Til sidst har vi vurderet blendernes støjniveau, da nogle blendere støjer rigtig meget, mens andre er mere eller minde lydløse.Udfra disse kriterier har vi testet og sammenlignet blenderne på kryds og tværs. Inden vi fremlægger vores testresultat, vil vi gerne gøre opmærksomme på, at testresultatet ikke er påvirket af andre testresultater. Vi har testet blendere fra de mest populære producenter, da der kan være meget forskel på forskellige kvaliteter fra mærke til mærke. I alt har vi testet 19 blendere.

Wilfa blender – Bedst i test – BLB1400S

wilfa blender blb-1400sProducent: Wilfa

Pris: 899 kr.

Forhandler: Wupti.com

Her har vi den nyeste model fra Wilfa – Det er Wilfa BLB-1400S, som er den opdaterede og forbedrede udgave af Wilfa BL1200. Denne model har i øjeblikket fået tildelt prisen som bedst i test, og det er der rigtigt mange gode grunde til. Vi har haft mulighed for at teste denne Wilfa blender, og vi er mildest talt imponeret.

Kraftig motor med 7 års garanti

Først og fremmest har vi været imponeret over den store og effektive motor. Blenderen arbejder med en motoreffekt på 1400 watt, hvilket gør det muligt at behandle alle slags ingredienser. Motoren er altså kraftigere end sin sin lillebror – BL1200. Motoren er så kraftig og robust, at producenten har valgt at yde 7 års motorgaranti.

Brugervenlig, funktionel og rengøringsvenlig blender

Vi tvivler på, at man kan finde en blender, som er nemmere at håndtere. Vi har nemlig at gøre med en ekstrem brugervenlig model, som byder på nem betjening og demontering. Derudover er den ganske nem at rengøre efter brug.

Blenderen har mange forskellige programmer, som man kan kaste sig ud i. Der er bl.a. isknuserprogram og smoothie-program, som er blandt de mest populære programmer. Køber du denne Wilfa blender, medfølger der også et smoothie hæfte med mange lækre opskrifter.

BLB-1400S har en kapacitet på 1,8 liter, rensefunktion og gummifødder i bunden. Selve glaskanden er fremstillet af borosilicateglas, som tåler op til 90 grader. Takket være det lille påfyldningshul i toppen, er det muligt at hælde ingredienser i blenderen, samtidig med at den kører.

Specifikationer

  • Motoreffekt: 1400 watt
  • Kapacitet: 1,8 liter

OBH Nordica blender

obh blender testProducent: OBH

Pris: 433 kr.

Forhandler: Wupti.com

OBH har designet og udviklet mange gode blendere igennem tiden, men denne nye model formår alligevel at skille sig ud. Der er tale om modellen 6632 Q-mixer, som kommer i et stilrent og elegant design. Designmæssigt er der ikke en finger at sætte på blenderen, og der er heldigvis mange flere fordele end blot designet.

Effektiv, fleksibel og brugervenlig blender

Denne OBH blender kan klare stort set alle tænkelige opgaver. Modellen er udstyret med en stor og effektiv motor, som arbejder på 600 watt. Du kan bl.a. bruge denne blender til at mixe supper, milkshake, babymad og saucer. Derudover er det muligt at knuse is takket være den høje motoreffekt. Det skinner tydeligt igennem, at der er tænkt over hvert lille detalje ved denne blender. Kvalitetsmæssigt er det i øjeblikket den absolut blender på det danske marked sammenlignet med prisen.

Den er udstyret med slidstærke knive i rustfrit skål, og der medfølger en glaskande på 1,5 liter. Derudover byder blenderen på brugervenlighed udover det sædvanlige og nem rengøring.

Specifikationer

  • Motoreffekt: 600 watt
  • Kapacitet: 1,5 liter

Wilfa blender

Wilfa blender BL1200 Mærke + Model: Wilfa BL1200

Pris: 550 kr.

Forhandler: Wupti.com

Her ser du den bedste blender i følge os, som er Wilfa BL1200. Da vi havde kigget på denne blender i vores blender test, var vi ikke i tvivl om, at det blev den endelige testvinder. Det er nemlig en helt fantastisk blender på alle punkter. For det første har blenderen eget isknusningsprogram samt knive til isknusning. Derudover har blenderen smoothieprogram og rengøringsfunktion. Det er altså en blender, der både er godt til at lave smoothies og knuse is. Selve glaskanden rummer 1,8 liter, hvilket gør at man kan lave en stor mængde smoothie ad gangen. Som du kan se på billedet har den en måleangivelse, hvilket er rigtig praktisk. Ved denne Wilfa BL1200 blender er det muligt med påfyldning under brug ved brug af det mindre låg i toppen.

Kraftfuld blender med 1200 watt

Retter man blikket nedad, så har blenderen nogle praktiske gummifødder, som sørger for at blenderen står godt og sikkert på køkkenbordet. Blenderen kører på 1200W, og det er muligt at justere hastighed efter behov. Det er ståldesign i sølvgrå, men det er også muligt at køre blenderen i grå. Den sorte model hedder BL1200B, hvis man mener at sort er mere praktisk. Vi er tilsyneladende ikke de eneste, der er helt vilde med denne blender. Wilfa BL1200 har nemlig vundet rigtig mange priser de sidste par, både i Politiken, Jyllandsposten og senest i Hus & Hem.

Klikker du ind på “anmeldelser” hos forhandleren, kan du læse anmeldelser af blenderen skrevet af private kunder. Blenderen har ganske få dele, hvilket gør den meget nem at rengøre. Af følgende grunde har vi valgt, at denne blender fortjener 1. pladsen i vores blender test.

blender bedst i test

Philips blender HR2010

Philips blender HR2010

Mærke + Model: Philips HR2010

Pris: 279 kr.

Forhandler: Wupti.com

Vi må indrømme, at vi var en anelse kritiske overfor denne Philips saftpresser, da prisen kun er 279 kr. Normalt bør man være på vagt overfor billige blendere, men vi vil blev meget positivt overrasket over denne blender. Blenderen har en relativ lille motor, der kun kører på 350 W. Sammenlignet med Wilfa BL1200 er det væsentligt mindre, men der er visse fordele. Da blenderen ikke har en så stor motor, vil den kun støje meget begrænset. Blenderglasset er på 1,5 liter, hvilket er meget optimalt.

God og billig blender

Der er tilmed en 5-stjernet kniv, der er designet til at give et perfekt resultat hver gang. Modellen kan også købes i hvid, men der er ingen tvivl om, at den sorte er mest praktisk. I vores blender test valgte vi desuden denne blender på 2. pladsen, da den er utrolig brugervenlig. Den har nemlig to hastigheder, som man kan skifte mellem efter behov. Det er en blender i høj kvalitet, hvor der er en producentgaranti på 2 år.   Da vi kom til rengøringsdelen blev vi igen positivt overrasket, for det tog ikke mange minutter at gøre blenderen ren. Vi prøvede tilmed også at skille blenderen ad og smide samtlige dele i vaskemaskinen. Alle dele kan nemlig gå i opvaskemaskinen, hvis man ikke ønsker at vaske i hænderne.

Valg af blender

Klikker man sig forbi en forhandler såsom Wupti, så vil man se, at de har et udvalg af ikke mindre end 89 blendere. Derfor kan det være mere eller mindre umuligt at finde den rette blender, men med den rette fremgangsmåde kan dog lykkedes. Der er vigtigere parametre, og så er der mindre vigtige parametre ved køb af en blender. Vi nøjes med at præsentere dig for de vigtigste parametre.

Motor

Ligesom når du skal vælge saftpresser eller æblepresser, så er det vigtigt, at motoren er kraftfuld. Det gælder især for dig, som ønsker at lave smoothies med frosne frugter og bær samt knuse is. Hvis du forsøger at blende frosne bær eller is med en lille blender, så risikerer du, at motoren brænder sammen. Derfor er det meget vigtigt, at du køber en tilstrækkelig stor blender, så du ikke lader sig begrænset af en for lav motoreffekt. Alle blendere kan som udgangspunkt lave en smoothie, men det er bare ikke alle modeller, der er lige gode til at blende frosne ingredienser. Dog er det vigtigt at bemærke, at den blender med den højeste motoreffekt ikke nødvendigvis er den bedste. Der er nemlig mange andre faktorer, der spiller ind end blot motoreffekten.

Variable hastigheder

En blender skal helst have flere forskellige hastigheder, som du kan vælge mellem afhængig af den pågældende opgave. Vi anbefaler som udgangspunkt at købe en blender med trinløs regulering, men det er ikke nødvendigvis et must. Det er som udgangspunkt nemmest at arbejde med en blender, som har 2-4 hastigheder. Efterhånden som du har brugt din blender flere og flere gange, vil du få styr på de forskellige hastigheder.

Indbyggede programmer

Det er blevet mere og mere moderne, at blendere bliver leveret med indbyggede programmer. Det er fordelagtigt at købe en blender med indbyggede programmer, da det gør det hele meget nemmere. Der er efterhånden mange blendere, som er udstyret med programmer til bl.a. smoothie, suppe og juice.

Knive

Når man køber en billig blender, så går man på kompromis med kvaliteten, og det gælder bl.a. knivene. Skal man opnå et godt resultat, så er det vigtigt, at knivene er både store og kraftige. De skal desuden være bøjet i de rigtige vinkler, så de kan klare forskellige opgaver.

Kande / beholder

Når du køber en blender, vil der altid medfølge en kande / beholder. Det er ikke helt underordnet, hvor stor denne kande har, og hvilken form den har. Først og fremmest er størrelsen vigtigt, hvis man har brug for at lave store portioner, fordi man er en familie med mange personer. Derudover har formen indflydelse på, hvor praktisk blenderen er i forhold til opbevaring og rengøring.

Hvad kan man lave med en blender?

En blender kan bruges til rigtigt mange opgaver. Mange vil forbinde en blender med en køkkenmaskine, som kan lave smoothie, men den kan faktisk også meget mere end det. Den kan hakke, mikse og naturligvis blende stort set alle madvarer og væsker. Du kan f.eks. bruge din blender til at blende ingredienser til en lækker suppe eller sauce. Du kan selvfølgelig også bruge den til at lave en lækker omgang friskpresset juice, ligesom man kan med en frugtpresser. På baggrund af de mange muligheder man kan med en blender, vil det være mere eller mindre uundværligt at eje en blender.

Relaterede tests af blendere

 

Leave A Reply

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk