Få råd til lækker aftensmad uden at sprænge budgettet

0

Der er rigtig mange danskere, som desværre ofte bruger rigtig mange penge på deres dagligvareindkøb, og derfor ender deres aftensmad med at blive meget dyr. Derudover er der også rigtig mange, der i frygt for at aftensmaden bliver for omkostningstung vælger at gå udenom alle de lækre varer – og derfor sjældent får lækker aftensmad.

Uanset om du er i den ene eller anden båd, så får du her nogle tips til, hvordan man kan få råd til lækker aftensmad uden at sprænge budgettet.

Læg et madbuget og brug en madkonto

Budgettet er faktisk et af nøgleordene i denne forbindelse. Det første skridt på vejen mod at få råd til lækker aftensmad er at finde ud af, hvor meget du reelt set bruger på at handle dagligvarer. Derfor kan du med fordel lægge et madbudget, hvor du estimerer, hvor mange penge du forventer at bruge på mad i en given måned.

Sæt gerne pengene over på en separat konto i banken med separat betalingskort, så du har helt styr på, hvor mange penge du har til rådighed på ethvert givent tidspunkt. Samtidig er det også på den måde nemmere at holde et overblik over, hvor mange penge du har brugt.

Overvej måltidskasser

Mange har den idé, at måltidskasser er rigtig dyre. Men i mange tilfælde er det faktisk ikke så slemt, som man går og tror. Skulle man købe tilsvarende råvarer, som dem man får leveret, ville det ofte løbe op i lige så meget eller mere, end den pris man betaler for måltidskassen.

Samtidig kan man glæde sig over, at man får lækker og velsmagende aftensmad, som både er sundt og ovenikøbet planlagt for en. Hvis du vil blive lidt klogere på, hvad det reelt set koster, så har vi fundet en side her, hvor du kan finde en oversigt over måltidskasser priser og meget andet om måltidskasser.

Læg en madplan og lav en indkøbsliste

En af de største årsager til, at man bruger mange penge på at handle er, at man gør det ofte og ikke på forhånd har besluttet sig for, hvad man skal have. Står du først nede i supermarkedet og hænger over køledisken, vil du sjældent tage en økonomisk rationel beslutning om, hvad I skal have til aftensmad.

Derudover vil de regelmæssige handleture være tidskrævende, og i mange tilfælde føre til, at man også får købt noget, man allerede har derhjemme, nogle dyre snacks eller lignende. De fleste af disse problemer kan undgås ved, at man lægger en madplan for hele ugen og laver en indkøbsliste med de præcise varer, som man skal købe – og så holder man sig til det.

På den måde undgår man impulsbeslutninger, som i langt de fleste tilfælde er de dyreste beslutninger.

Comments are closed.

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk