Giv dit barn en forsmag på livet som kok

0

Der kan være mange fordele ved at lære dit barn at lave mad fra barnsben. Selvom det er de færreste børn, der overhovedet skænker det en tanke, hvor maden egentlig kommer fra, så er det stadig det bedste tidspunkt, hvor du som forælder kan sætte gang i kærligheden til at lave mad.

Rigtig mange mennesker får ikke madlavningen ind under huden derhjemme, og det volder store problemer, når børnene engang bliver voksne og skal bo selv. Man gør derfor sit barn en stor tjeneste ved at lære barnet at kokkerere i en tidlig alder.

Nogle børn er dog så små, at det naturligvis ikke kan lade sig gøre at jonglere med potter og pander. I den forbindelse kan det være en god idé med et legekøkken.

Et legekøkken er et godt valg

Med et legekøkken har både du og dit barn mulighed for at hygge sig og have det sjovt omkring madlavning, uden at det bliver hverken farligt eller udfordrende. Barnet får lov til at lege med køkkenting, lige så tosset det vil, og du kan roligt kigge på og eventuelt komme med nogle gode tips og tricks. Bliv ikke overrasket, hvis dit barn ønsker at kokkerere og servere et imaginært måltid for dig.

Bestil legekøkkener online hos Mammashop.dk, hvis du ønsker det nye køkken leveret hurtigt – det er både nemt og billigt.

Se madprogrammer sammen

Det er i dag muligt at finde madprogrammer overalt. Har man et fjernsyn med tv-kanaler, så er det næsten en større udfordring at undgå disse madprogrammer. Helliger man sig mere til streamingtjenester såsom Viaplay eller Netflix, så vil du hurtigt finde ud af, at der her ligger et hav af madprogrammer fra hele verden.

Det kan både være hyggeligt og super lærerigt at se disse programmer med dit barn. Madprogrammer tager os ofte med ned i et relativt lavpraktisk niveau, og derfor kan det være med til at give dit barn nogle nye perspektiver på madlavning.

Lav mad sammen ude i køkkenet

Når dit barn bliver gammelt nok, så kan det være en god idé at inddrage barnet i madlavningen ude i det rigtige køkken. Her kan barnet eksempelvis hjælpe til med at skylle kartofler eller skrælle gulerødder.

Det kan hurtigt gå hen og blive en hyggelig ting, som du og dit barn har sammen. Madlavning er også altid sjovest, når man er flere om det. Det vil endvidere give dit barn en stor tilfredshedsfølelse at kunne spise den mad, som barnet selv har stået og hjulpet med at lave.

Sørg for løbende at fortælle, hvad du gør i din madlavning. Det vil være med til at give dit barn en forståelse for basal madlavning. Forklar eksempelvis hvorfor vandet altid bør komme op og koge, inden man hælder pasta eller ris i. Det er værdifuld viden for et barn, der måske er ved at tage sine spæde skridt i retning af at blive udlært kok.

Comments are closed.

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk