Grøntsagspresser

0

Hvad er en grøntsagspresser egentlig, og hvilke forskelle er der fra en traditionel saftpresser. I artiklen skal det handle om grøntsagpressere, hvor vi kommer med en masse inspiration. Desuden giver vi dig nogle brugbare tips til at finde den rette grøntsagspresser for dig og din familie. Slutteligt kan du se vores oversigt over de sundeste grøntsager.

Populære grøntsagspressere / saftpressere:

Definition på en grøntsagspresser

I realiteten kan man godt købe en saftpresser og bruge den som en grøntsagspresser, hvilket langt de fleste faktisk gør. Hvis man primært vil bruge sin juicepresser til at presse grøntsager, er der dog nogle andre ting at være opmærksom på. De fleste saftpressere er egnet til både frugter og grøntsager, men det er ikke alle, der er lige gode til begge formål.

For det første kan man gøre sig selv en stor tjeneste ved at købe en grøntsagspresser med et stort påfyldningsrør. Dermed kan du spare en masse tid, da du slipper for at skulle skære grøntsagerne over inden. Dernæst bør man også finde en grøntsagspresser med en solid motor, så den kan klare hårde grøntsager som kartofler og gulerødder. Der er nemlig mange saftpressere, der har problemer med at håndtere hårde grøntsager. Der kan tilmed være saftcentrifuger, der har problemer med at håndtere tynde grøntsager som spinat og blad selleri. Mit bedste tip i den anledning er, at man holder sig væk fra slow juicere. De er nemlig ofte udstyret med en lille motor, som ikke er optimalt i forhold til at presse grøntsager.

Spørger du i en butik efter en grøntsagspresser, så vil du højst sandsynligt blive henvist til afdelingen med saftpressere. I den anledning skal du gøre opmærksomme på, at du primært vil bruge den til at presse grøntsager.

3 glimrende grøntsagspressere

Danskerne har i de seneste år haft en tendens til at skifte frugt ud med grøntsager, når de skal bruge deres saftpresser. Derfor har der været øget fokus på at fremstille grøntsagspressere. Selvom du gør brug af vores overstående tips til valg af grøntsagspresser, så kan det stadig godt blive en udfordring. For at gøre det nemmere for dig, har https://saftpresseren.dk fundet frem til tre grøntsagspressere, som vi kan anbefale dig.

grøntsagspresserMærke: Gastroback

Pris: 2999 kr.

Forhandler: Wupti.com

Her er en glimrende grøntsagspresser fra Gastroback fra modellen 40133. Det er en meget robust juicer med en stor motor. Effekten er på 1500 W, hvilket gør at den kan håndtere alle slags grøntsager uden størrelse. Den har to forskellige hastigheder, så den kan presse både bløde- og hårde grøntsager. Den har et XXL rør, som har en bredde på 8,4 cm.

Nej, det er ikke ligefrem den billigste grøntsagspresser på markedet. Derimod er den hamrende effektiv og burde opfylde alle krav til en saftpresser. Desuden er der en stor opsamler til frugtkød og en juicekande på 1 liter.

grøntsagspresserMærke: Waring

Pris: 3999 kr.

Forhandler: Wupti.com

Du skal købe denne Waring grøntsagspresser, hvis du vægter kvalitet meget højt. Prisen er høj, men du får også meget kvalitet for pengene. Samtlige af delene er i høj kvalitet, og ydeevnen er imponerende. Motoren er lidt mindre end den forrige og kører på 1000 W. Udover at være formidabel til både at presse frugter og grøntsager, så er den også nem at rengøre. Frugtkødsbeholderen, som sidder på siden er aftagelig og kan nemt tømmes efter brug. Det er en rummelig beholder, så man ikke behøves at tømme den undervejs. Påfyldningsrøret er 7,6 cm. bredt, hvilket er ganske fornuftigt.

Den er lavet af stål og vil både design- og størrelsesmæssigt passe ind i langt de fleste danske køkkener. Modellen hedder JEX450E og forhandles i flere danske butikker internetforretninger.

 

grøntsagspressereMærke: Bosch

Pris: 699 kr.

Forhandler: Wupti.com

Til sidst kan vi anbefale denne grøntsagspresser fra Bosch fra modellen “MES3000”. Den har en kraftig motor på 700 W, som er fornuftigt i forhold til prisen. Det er et fint alternativ til de forrige modeller, hvis man ikke har flere tusinde til en ny saftpresser. Beholderen har en bredde på 7,5 cm., så den kan klare hele frugter og grøntsager. Som noget unikt har den en filterkniv i rustfrit stål for at gøre juicen mere koncentrat.

Denne grøntsagspresser virker kun, hvis man har monteret samtlige dele korrekt. Sikkerheden er dermed rigtig høj, og man slipper for eventuelle skader og  for at juicen sprøjter overalt i rummet.

Samtlige af denne saftpressers dele tåler opvask, hvilket gør rengøringen til en meget simpel opgave.

 

Disse grøntsager bør du bruge

Ligesom alle andre madvaner er der også grøntsager, som er sundere end andre. Hvis du lave en så sund juice / smoothies som muligt, skal du bruge de rigtige grøntsager. Nedenfor ser du en liste over nogle af de absolut sundeste grøntsager:

Grønkål – Der er tale om en grøntsag med et højt indhold af C-vitaminer og antioxidanter. Det er vigtigt at man får disse to ting, da det kan være med til at reducere risikoen for udvikling af hjertesygdomme. Det er desuden en grøntsag, som sagtens kan kombineres med andre frugter og grøntsager.

Peber – Anskaffer du dig en grøntsagspresser, så kan du nærmest ikke komme udenom peber. Vi anbefaler rød peber, som har et meget lavt indhold af kalorier. Derudover er den propfyldt med C-vitaminer, hvilket er med til at styrke immunforsvaret.

Gulerødder – Det kommer nok ikke som den store overraskelse for nogen, at gulerødder er en af de sundeste grøntsager. Det er specielt godt for huden, da gulerødder har et stort indhold af A-vitamin.

Persille – Putter du persille i grøntsagspresseren, så vil flere sundhedsmæssige indholdsstoffer gøre sig gældende. For det første er persille med til at støtte nyrefunktionen. Desuden mindsker det risikoen for hjerteanfald, da persille indeholder både caroten og C-vitamin.

Bliv klogere på de forskellige grøntsager her: http://iform.dk/kost/kost-og-sundhed/verdens-10-sundeste-raavarer

Leave A Reply

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk