Hvis du bare er halvt så vild med hjemmelavet æblesaft som os, så vil du elske dette indlæg, som netop skal omhandle æblesaft. Vi har samlet en masse inspiration i artiklen, så du selv kan lave det lækreste æblesaft. Derudover kigger vi på sundhedsværdien ved at drikke hjemmelavet æblesaft.
Æblesaft
Enhver person uanset tekniske evner i et køkken kan finde ud af at lave hjemmelavet æblesaft. Nedenfor bliver du guidet trin-for-trin, hvordan du kan lave den lækreste æblesaft. Følger du nedenstående guide vil der blive omkring 1 liter friskpresset juice:
Ingredienser
- 2 kg. æbler
- 1 liter vand
- 5 dl sukker
- 2 tsk citronsaft
Pris: 479 kr.
Forhandler: 10-4.dk
Det skal du gøre trin-for-trin
- Start med at skylle æblerne grundigt
- Skær æblerne ud i mindre stykker (ikke nødvendigt hvis du har en stor frugtpresser)
- Put æblerne ned i din saftpresser
- Tilsæt nu vand, sukker og citronsaft
- Rør grundigt rundt i væsken
- Hæld saften i flasker og sørg for, at de er lukket helt tæt
- Sørg for at æblesaften bliver opbevaret køligt
Sundhedsværdi
Hvis man går op sundhed, kan man fordel lave æblesaft. Dog bør man undlade sukker, hvis man gerne vil have det så sundt som muligt. Hvis man vil lave æblesaft med en saftpresser, bør man investere i en såkaldt slow juicer. Dermed kan man sikre sig, at man får udnytter den optimale mængde vitaminer og mineraler. Dog vil det klart være mest fordelagtigt at investere i en decideret æblepresser, som er lavet til formålet. I den forbindelse kan du læse vores artikel om hjemmelavet æblemost, hvor vi kommer med vores bud på den bedste æblepresser.
Vi er klar over, at danskerne er helt vilde med æbler, hvor sunde er æbler egentlig? Æbler er sunde, fordi har et højt indhold af vitaminer, ligesom æbler har ganske få kalorier. Der er lavet op til flere befolkningsundersøgelser, som har vist, at de personer som har spist mange æbler har en mindre risiko for at hjertekar-sygdomme. C-vitamin er meget sundt, da det er med til at styrke kroppens immunforsvar. Derudover kan de bidrage til en bedre fordøjelse. I følge DFU Fødevareinstituttet er der færre kalorier og flere vitaminer i danske- end udenlandske æbler. Hvis der er sæson for æbler i Danmark, kan man derfor med fordel købe danske æbler, når man skal lave hjemmelavet æblesaft.