Opskriften på en sundere og pænere hud

0

Vi drømmer alle om det; en sund og pæn hud.

Nogle af os er beriget med en smuk hud fra naturens side, men det gælder langt fra for os alle. Derfor kan det være nødvendigt at tænke i løsninger. Mange af dine vaner (og uvaner) har nemlig indflydelse på, hvordan din hud ser ud.

Vi kan ikke garantere dig, at du får en flot hud ved at følge vores råd, men vi kan fortælle, at rådene har fungeret for mange andre. Derfor er vi overbeviste om, at du også vil kunne gøre noget godt for dig selv og din hud ved at tage affære på vores guldkorn.

Prioritér din søvn højt

Ja, din søvn kan – og vil – have indflydelse på din hud og dens sundhed.

Du har helt sikkert stødt på fænomenet skønhedssøvn, som du måske har grint lidt af. Det er dog ikke uden grund, at vi taler om skønhedssøvn. Man kan nemlig sove sig til et skønnere udseende – i den forstand, at man ser mere frisk og yngre ud, når man får den nødvendige søvn.

Et søvnunderskud vil før eller siden sætte nogle spor i huden, hvorfor det er alfa og omega, at du ikke nedprioriterer din søvn. Forsøg meget gerne at sove de anbefalede 7-8 timer hver eneste nat. Foruden at påvirke huden negativt, så kan manglende eller dårlig søvn også have en negativ indvirkning på din hukommelse, indlæring, immunforsvar og meget mere.

Lad være med at stresse

Det er en kendsgerning, at stress påvirker hele kroppen, og huden er ingen undtagelse. I stressede perioder vil du kunne opleve, at din hud vil blive mere uren og måske endda tør. Det kan både klø og irritere dig rent fysisk, ligesom du formentlig ikke vil nyde at kigge dig selv i spejlet, når der dukker en masse urenheder frem i dit ansigt. Derfor kan vi kun opfordre dig til at sætte tempoet ned, så du ikke bliver stresset. Prøv evt. med noget yoga eller pilates, hvis du har svært ved at koble af.

Plej huden med ansigtsmasker (evt. af ler)

Ønsker du at forvandle din hud til en sundere og pænere hud, så er du nødt til at tænke i hudpleje. I den forbindelse kan du prøve kræfter med rigtig mange forskellige produkter, teknikker og midler. Du kan f.eks. give nogle af de mange ansigtsmasker en chance.

For tiden oplever vi en stor interesse for ansigtsmasker af ler, der også er kendt som lermasker. Ler kommer med rigtig mange plejende og rensende egenskaber, der vil kunne gavne bl.a. huden og håret. Du kan læse meget mere om lermasker på linket, hvor du bl.a. bliver præsenteret for fordelene ved henholdsvis grønt ler, gult ler og mange andre lertyper.

Start morgenen med en friskpresset juice

Ved ønsket om en sundere hud og helbred, så kan du med fordel starte dagen ud med at nyde et glas friskpresset juice. Det vil i hvert fald være bedre end at drikke et par kopper kaffe. Det er dog ikke helt underordnet, hvilke frugter og grøntsager du putter i din saftpresser eller blender. En rigtig god idé er at holde sig til grøntsager med et højt indhold af antioxidanter og vitaminer. Det kan f.eks. være hindbær, brombær, spinat, peberfrugt og gulerod. Der er rig mulighed for at finde nogle lækre juiceopskrifter på nettet, men du kan også selv eksperimentere i køkkenet.

I princippet vil du godt kunne presse juice til flere dage, men du må indstille dig på, at juicen nok ikke er lige så frisk dagen efter, at den er blevet presset.

Få masser af frisk luft

Der er adskillige gode grunde til at få gået en masse ture i den friske luft. Ikke nok med, at du holder dit hjerte i gang og får forbrændt nogle kalorier, så vil den friske luft også gavne din hud. Frisk luft er fantastisk medicin mod uren hud, hvilket bør motivere dig til at få gået lidt hver dag. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man går 10.000 skridt om dagen. Mindre kan måske gøre det i forhold til hudens sundhed, men der er selvfølgelig også andre helbredsmæssige faktorer at tage hensyn til.

Sørg desuden for at lufte ud i hjemmet flere gange om dagen, så luften ikke bliver tung. Indeklimaet har nemlig også noget at sige i forhold til hudens sundhed.

Vælg din makeup med omhu

Som kvinde kan man naturligvis ikke undvære makeup. De fleste af os sætter i hvert fald pris på at gøre lidt ud af os selv, inden vi begiver os på arbejde, til fest eller i supermarkedet. Heldigvis kan huden sagtens klare makeup, så længe makeuppen blot er fri for skadelig kemi. Derfor skal du selvfølgelig forsøge at købe makeup uden parfume og kemi. Det skal du ikke kun gøre, hvis du har allergi, men også, hvis du vil skåne din hud. Der findes nemlig masser af makeup, der er fyldt med kemikalier, som bestemt ikke gør noget godt for din hud.

Hvis du vil lære flere tricks til at opnå en renere hud, så tjek https://sundhedsartikler.dk/.

Comments are closed.

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk