I sommervarmen er der intet så skønt som kolde drinks. Og det er uanset om det til gæstemiddag, vennerne på besøg eller til fest – drinks skal der til. Desværre kræver mange drinkopskrifter både udstyr og ingredienser i den avancerede klasse. Men ikke disse; du får her tre lækre opskrifter, som er så nemme, at du bare kan lave dem i din blender. Opskrifterne er inspireret af Liquormag.
Det gør disse drinks hurtigt at lave, så du kan bruge tiden på at hygge dig med dine gæster frem for at så i køkkenet og ’shake’ drinks natten lang.
En sød strawberry daiquiri
En vaskeægte Sex and the City-drink. Sød, jordbær og rød. What´s not to like? Den passer perfekt til en aften med tøsehygge, For at lave drinken skal du, udover din blender, bruge lys rom, jordbær, limesaft, sukker os is. Og alt dette skal blot hældes op i blenderen og blendes.
Du kan tilsætte ingredienser efter smag, men denne opmåling er god pr. drink: 5 cl. lys rom, 4 jordbær, 2 cl. limesaft og ½ teskefuld sukker. Brug et par dl. is pr. drink. Klik på ”Blend”-knappen og hæld op i glas; servér den evt. med et jordbær som pynt. Og voila: Så er du klar til at drikke din søde, røde jordbær-drink. Det er starten på en perfekt aften!
Eksotisk mynte-mojito i blender
Endnu en klassiker. Den friske rom-drik med mynte er utrolig populær og elsket over hele verden. Smagen er frisk, hvorfor drinken passer ind til dem, der ikke er vilde med meget stærke drinks. Og så er den – selvfølgelig – utrolig simpel at lave, når du har din blender.
For at lave drinken skal du bruge friske mynteblade, lime, danskvand og naturligvis is og lys rom. Alt dette kan du igen blot hælde op i blenderen efter smag og køre rundt. Er du i tvivl om, hvor meget der skal i, så prøv vores opskrift her: 10-15 mynteblade, 2 spiseskefulde sukker, limesaft fra ½ lime, 4 cl lys rom og blend! Når du har blendet færdig kan du tilsætte din danskvand, så brusen stadig holder sig frisk. At blende sin danskvand gør den træt og kedelig, og det kan ikke anbefales.
Luftig og syrlig whiskey sour
Har du endnu ikke smage en vaskeægte whiskey sour, så ved du simpelthen ikke, hvad du går glip af. Trods nogle rynker på næsen, når de hører, at der skal en æggehvide i, så bliver de fleste forelsket ved første tår. Det er en fantastisk drink, som du sjældent finder magen til. Den er både syrlig og frisk, samt luftig på grund af æggehviden. Og du skal glæde dig til at smage denne version. Den er super simpel at lave i blenderen på blot få minutter.
For at lave denne drink skal du bruge en whiskey. Og vælg gerne en god en. Dertil skal du bruge lidt sukkersirup, noget citronsaft og en æggehvide. Til sidst skal du også have is. Igen er det muligt at lave din drink efter smag, men jeg kan anbefale denne sammensætning for én drink: 6 cl. whiskey, 2 cl. sukkerlage, 3 cl. friskpresset citronsaft og en enkelt æggehvide. Tilføj herefter is i et glas, som du kan hælde din drink over i efterfølgende.
Sæt nu blenderen til at udøve sin magi. Stop først, når din drink er dejlig luftig, fordi æggehviden er pisket godt og grundigt op.
Alle disse drinks kan tilpasses dine egne smagsløg, og det er helt ok at lave den lidt om; fx tilføje lidt mere whiskey til din whiskey sour, fordi du godt kan lide, at din drink smager lidt kraftigere igennem. Så er det blot at ønske dig en god aften i selskab med disse fantastiske drinks – og udbringe en skål!