Spis og drik dig til sundere hår

0

Er det virkelig muligt at spise og drikke sig til sundere hår?

Ja, kosten alene kan ikke sørge for, at du får smukt og sundt hår, men det har om ikke andet en afgørende betydning. Derfor vælger vi nu at udarbejde denne guide, som såvel mænd som kvinder kan benytte sig af med ønsket om at forebygge nogle af de mange almindelige (men forstyrrende) hårproblemer.

Du kan forebygge hårtab og høje tindinger – til en vis grad

Med den rette kost vil det være muligt at forebygge hårtab og høje tindinger. Disse to ting hænger lidt sammen, da man ofte får høje tindinger, når man begynder at miste håret. Dette er især udbredt blandt mænd og kan opstå allerede i 20’erne. I de fleste tilfælde starter hårtabet først langt senere. Læs mere om høje tindinger her, hvis du er interesseret i at vide, hvad man kan stille op med dette. Høje tindinger er meget udbredt, men ikke desto mindre noget, man kan og bør gøre noget ved, hvis man føler sig plaget af det.

Dette skal du indtage af mad og drikke for at tilgodese dit hår

At spise sundt og varieret vil ikke kun have en positiv indvirkning på dit humør, din selvtillid og dit energiniveau. Det kan (og vil ofte) også have en gavnlig indflydelse på dit hår. Det helt store spørgsmål er så bare, hvad man bør fylde maven med, hvis man gerne vil gøre noget godt for sit hår. Det kommer vi med nogle bud på herunder:

  • Fisk (især makrel, laks og sild kan anbefales – højt niveau af Omega 3)
  • Nødder
  • Bær
  • Bønner
  • Spinat og broccoli
  • Fuldkornsprodukter
  • Æg
  • Vand

I forlængelse af ovenstående vil vi gerne fraråde dig at indtage kaffe og alkohol. Hverken kaffe eller alkohol gør nemlig noget godt for håret – faktisk tværtimod. Skift derfor kaffe og alkohol ud med vand – og evt. friskpresset juice. Skal du lave en sund og frisk omgang friskpresset juice, så kan du med fordel bruge ingredienser som spinat, broccoli og bær som anbefalet tidligere.

Du kan supplere med kosttilskud

Spiser du allerede sundt, men oplever du alligevel visse udfordringer såsom hårtab og høje tindinger, så må du tage lidt drastiske midler i brug. Du kunne for eksempel rette dit blik mod noget af det populære kosttilskud inden for denne kategori. I dag findes der masser af kosttilskud, som gavner både hår og hovedbund.

Det bedste råd vi kan give dig er at investere i kosttilskud med et højt indhold af B-vitamin og C-vitamin. B-vitamin kan være med til at forhindre udtyndende hår, mens C-vitamin bidrager til sundt og flot hår.

Comments are closed.

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk