3 sunde juices, der holder dig sund og rask

0

Med en hjemmelavet juice om dagen kan du hurtigt og nemt komme de anbefalede 600 gram grønt og frugt dagligt til livs, samt styrke din krop og velvære.

Hvorfor er juice sundt?

Der er mange grunde til, hvorfor juice er sundt, men særligt er juice sundt, hvis du laver den selv. Det eneste det kræver er en og nogle friske råvare. Med en saftpresser sørger du nemlig for at alle de gode og super-sunde flavonoider, fibre og vitaminer der findes i frugt og grønt presses ud i juicen.

De fleste af frugt og grønts sundeste dele er at finde i dets fast dele, hvorfor det netop er godt at det kommes i saftpresseren med minimalt forarbejde – du må simpelthen ikke lade det ligge skåret for længe, idet det hurtigt “mister” sine kvalitet, når overfladen brydes.

Kort sagt er juice sundt fordi det har et højt indhold af antioxidanter der styrker dit immunforsvar, fibre, vitaminer og opkvikkende kulhydrater. Med et glas hjemmelavet juice om dagen kan du erstatte en stor del af de 600 gram frugt og grønt, du bør indtage daglig.

Alt afhængigt af hvad du kommer i din juice, har det forskellig virkning på din krop – du kan både lave en juice der styrker dit immunforsvar, eller som er god for din mave og tarmflora. Noget mad virker afførende, så hvorfor ikke komme det i din juice, hvis du døjer med forstoppelse eller lignende.

3 simple opskrifter på sunde juice

Her får du 3 simple opskrifter på 3 yderst velsmagende juice, som hver især rummer gode, sunde og nærende flavonoider, som booster dig og dit velvære. Med disse 3 opskrifter på hjemmelavet juice bliver det hurtigt nemt og lækkert for dig, at få sat din sundhed på hverdagens skema.

#1: Den friske

Denne juice er god for dit immunforsvar og dit syn. Appelsiner er fyldt med c-vitamin og gulerødder indeholder betacaroten, som er godt for både dit syn og immunforsvar. Ligeledes styrker ingefær dit immunforsvar, samt sætter gang i din forbrænding.

Ingredienser (1-2 personer)

 • 1 dl appelsinsaft
 • 1 dl æblesaft
 • 1 dl gulerodssaft
 • 1 tsk Ingefær, fintrevet

Fremgangsmåde

 1. Kom de forskellige ingredienser i saftpresseren, gerne med et par isterninger i.
 2. Si saften inden du hælder den på glas med isterninger.

#2: Den fyldige

Denne juice er både mættende og fyldt med sunde kostfibre som er gode for dine tarme og for dit fordøjelsessystem. Derudover bidrager både avocadoen, appelsinen og melonen til at opretholde en sund hjertefunktion samt immunforsvar.

Ingredienser (1 person):

 • ½ avocado
 • 150 g honningmelon
 • ½ – 1 hel appelsin
 • 3- 4 stilke frisk koriander

Fremgangsmåde:

 1. Blend koriander og avocado sammen.
 2. Skræl melonen og kom den sammen med appelsin i saftpresseren.
 3. Bland tingene sammen og server dem i et glas med isterninger.

#3: Den stærke

Denne juice henter gode ting fra chilien, såsom capsaicin og carotener der styrker dit immunforsvar og øger dit stofskifte. Derudover får du også c-vitaminer fra både chilien og citronen, som ligeledes er immunforsvarsstyrkende.

Ingredienser (1 person):

 • 100 g æble
 • 1 rød chili
 • ½ citron
 • 2 spsk. honning

Fremgangsmåde:

 1. Fjern kernerne fra chilien og skræl citronen.
 2. Kom citron, æble og chili i saftpresseren.
 3. Rør honningen i efterfølgende.
  Server i et glas med isterninger.

Comments are closed.

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk