Foodprocessor test

0

Det er efterhånden noget tid siden, at vi udgav vores store saftpresser test. Nu er vi tilbage med en ny test, hvor vores dagsorden lyder på en foodprocessor test. I denne artikel finder du ud af, hvor du finder den bedste foodprocessor i Danmark. Vi har kigget på køkkenmaskiner fra kendte producenter bestående af Kenwood, Magimix og KitchenAid.Vi kunne vælge at tage udgangspunkt i Tænks store test af foodprocessorer, men vi har af flere gode grunde valgt at vores egen test. Der kommer hele tiden nye foodprocessorer på hylderne, og der er derfor grundlag for en ny foodprocessor test.

Bedste foodprocessor

bedste foodprocessorProducent: KitchenAid

Pris: 4000 kr.

Forhandler: Wupti.com

I gennem hele vores foodprocessor test har vi været meget positive overrasket over køkkenmaskinerne fra KitchenAid. Derfor har vi ret overbevist om, at prisen som den bedste foodprocessor ville gå til KitchenAid. Modellen her hedder “1644EMS” og er vores klare favorit. Modellen er i grå, men kan også købes i en række andre farver.

Den er udstyret med en induktionsmotor, hvor man får ikke mindre end 20 års garanti på selve motoren. Motoren kører på 650 W og kan klare langt de fleste opgaver. Skulle du opleve problemer med motoren indenfor 20 år, så får du altså monteret en ny gratis. Den er i støbt aluminium og bærer generelt præg af høj kvalitet.

Snittekontrollen er eksternt justerbar, så man kan justere tykkelsen uden at skulle tage kniven af. Det er hverken nødvendigt at stoppe maskinen eller tage låget af for at justere tykkelsen. Du bruger nemlig blot knappen på siden af maskinen til at ændre tykkelsen.

Køber du denne KitchenAid foodprocessor, så får du 3 skåle og et kit til udskæring af tern med i pakken. Det kit kan du f.eks. bruge til at skære frugter og grøntsager ud. Skålene har følgende størrelser:

  • Lille ( 4 liter )
  • Mellem ( 2,4 liter )
  • Stor ( 1 liter )

Eksempler på tilbehør:

  • Piskeris
  • Citruspresser
  • Riveplade
  • Minikniv
  • Opbevaringsboks

Kogebog: Ved køb af  denne foodprocessor fra KitchenAid kan du få en gratis kogebog. Det kræver dog, at du udfylder garantikortet og inkluderer dit købsbevis / kvittering. Derefter skal det sendes til KitchenAid Inc. I Belgien. Det kan godt lyde lidt besværligt, og leveringstiden på bogen kan også variere meget.

Der er 2 snittehastigheder, som hver især kan være gavnlige i forskellige situationer. Den ene hastighed er mest egnet til bløde madvarer og ingredienser. Derimod er den anden hastighed praktisk til hårde madvarer som gulerødder. Ud fra overstående har vi valgt den som den bedste foodprocessor i vores omfattende foodprocessor test.

Magimix foodprocessor test

 

foodprocessor bedst i testMærke: Magimix

Pris: 2499 kr.

Forhandler: Wupti.com

Der skulle naturligvis også kåres en 2. plads i vores foodprocessor test, og der faldt valget på denne køkkenmaskine fra Magimix. Modellen hedder CS5200XL og er bl.a. kendt for sin effektive motor på 1100 W. Induktionsmotoren er meget effektiv, samtidig med at den er ganske lydsvag.

Den har en stor kapacitet på 3,7 liter, hvilket gør den praktisk til mange formål. Det er faktisk muligt at montere en mini skål, hvis man skal udføre flere opgaver i rækkefølge. Udover den store skål medfølger der også to mindre skåle på henholdsvis 1,2 og 2,6 liter. Af tilbehør kan nævnes en citruspresser og opbevaringsboks til knive. Desuden følger der en opskriftsbog med i prisen.

Der er 20 års garanti på selve motoren, hvilket er et kvalitetsstempel i sig selv. Derudover er der 3 års garanti på de øvrige dele. Netop garantien har været en af nøgleordene, da vi skulle lave denne store foodprocessor test.

Det er en meget brugervenlig foodprocessor, som kun har tre forskellige knapper. Som du kan se på billedet er det henholdsvis “Stop”, “Auto” og “Pulse”. Der er altså ikke så meget at tage fejl af, når man skal bruge denne Magimix foodprocessor.

Den er hele 1200 kr. billigere end testvinderen, men den har dog også sine begrænsninger. Vi vurderer det som et fint alternativ til testens bedste foodprocessor,  da det er en fin maskine til prisen. Èn tidligere kunde har givet sin bedømmelse af denne foodprocessor hos forhandleren og give den topkarakter. Samlet set har vi i denne foodprocessor test været meget tilfreds med denne køkkenmaskine.

foodprocessor testMærke: Kenwood

Pris: 1099 kr.

Forhandler: Wupti.com

Vi har testet rigtig mange foodprocessorer, men denne Kenwood foodprocessor var alligevel god nok til at komme med på vores top 3 i denne nye foodprocessor test. Den har langt vej op til vores testvinder og 2. pladsen, men prisen er også en lidt anden.

I vores foodprocessor test blev vi faktisk overrasket over dens mange kvaliteter. Man kan både snitte, rive, hakke, blende m.m. med denne køkkenmaskine, som er imponerende i forhold til den lave pris på godt tusinde kroner. Den er lavet af børstet stål, som er et fornuftigt materiale. Selve designet gør at man godt kan tillade sig at have den stående hjemme på køkkenbordet.

Den har en teknologi, der hedder “Dual Drive System”. Denne teknologi er med til at forbedre dens evne til blende og hakke alle slags frugter og grøntsager. Du kan f.eks. bruge den med til at lave en dej eller skære grøntsager ud til en lækker salat.

Der medfølger en masse tilbehør som citruspresser, drejskraber, metal saftpresser m.m. Den har desuden et system ved navn “Dual Drive System”. Systemet gør, at man både kan køre minihakker, foodprocessor og blender via samme akse.

Den har en mellemstor motor på 1000 W, som er ganske effektiv. Den har desuden et fornuftigt støjniveau, som ikke generer alt for meget.

Rengøringsdelen er heldigvis også rigtig simpelt, hvilket man vil sætte pris på. Man kan nemt tage sien af, hvor frugtkødet er samlet og smide det ud. Den øvrige rengøring af denne Kenwood foodprocessor er en ganske simpel opgave. Af overstående grunde mener vi, der er grundlag for en 3. plads i denne foodprocessor test.

Find ud af hvilke ting du skal være opmærksom på, når du skal købe en foodprocessor: http://taenk.dk/gode-raad/koeb-af-foodprocessor

 

 

Leave A Reply

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk