Saftcentrifuge

0

saftcentrifuge

Saftcentrifuge er egentlig bare et andet ord for juice og frugtpressere, som dækker over de helt samme maskiner. Du skal købe en saftcentrifuge, hvis du sætter pris på friskpresset juice. Friskpresset juice er et glimrende alternativ til købejuice, da det ofte både smager bedre og ikke mindst har et meget højere næringsindhold. I artiklen vil jeg forsøge at gøre dig klogere på, hvilke kvaliteter man skal lede efter, hvilke muligheder man har og øvrige gode tips til brug af en saftcentrifuge.

saftcentrifuge tilbud

Saftcentrifuge test

Det kan være en meget stor udfordring at finde den rette juicepresser, da der er utallige muligheder. Der er mange forskellige producenter af saftpressere, som hver især har lavet en masse forskellige modeller. Har man ikke før ejet en saftcentrifuge, kan det være svært at adskille de forskellige modeller og se forskelle og ligheder. Jeg har lavet denne saftcentrifuge test, så du bliver præsenteret for 3 fantastiske saftpressere. Længere nede i artiklen kan du læse mere om, hvad vi har lagt vægt på i vores test.

(Frugtpresserne i dette afsnit er listet i tilfældigt rækkefølge)

Gastroback saftcentrifuge


saftcentrifugeMærke: 
Gastroback

Pris: 649 kr.

Forhandler: Wupti.com

Her er der en saftcentrifuge fra Gastroback til en rigtig skarp pris. Du skal have sådan en saftpresser, hvis du gerne vil have mere energi i hverdagen via vitaminer og andre næringsstoffer. Det anbefales, at man spiser 6 stykker frugt og grønt om dagen, hvilket svarer til 200 gram. Der er dog ingen, der siger at man skal spise frugterne rå. Alternativt kan man lave juice af frugterne, hvor man får størstedelen af næringen fra frugterne / grøntsagerne.

Gastroback 40117 er en af de mest populære juicere fra den tyske producent. Som udgangspunkt man forvente, at elektronik fra Tyskland er i høj kvalitet, hvilket er tilfældet for denne saftcentrifuge. Som du kan se på billedet til venstre er det muligt at proppe hele æbler i påfyldningsrøret.  Det er med til at spare dig for meget tid, da du ikkke skal til at skære frugter og grøntsager ud i mindre stykker. Det er en juicer, som har et imponerende potentiale til at udnytte langt størstedelen af saften i frugterne / grøntsagerne. Motoren er på 700 watt, og den kører med omkring 18.500 omdrejninger i minuttet. Det er måske ikke den mest økonomiske saftcentrifuge i forhold til energiforbrug, men det er til gengæld rigtig hurtig. På få minutter kan du have et friskpresset glas juice klar, hvilket især er en fordel om morgenen, hvor man har travlt. En anden fordel er, at den er hurtig og nem at rengøre efterfølgende.

Kanden, der følger med kan rumme 0,5 liter, samtidig med at der medfølger et rustfrit filer i stål. Dette filter bruges til at udnytte alt saften fra frugterne. Kvaliteten er rustfrit stål, og designet er sort.

Mål: 26,8 x 20,5 x 39,6 cm.

Magimix saftcentrifuge

saftcentrifuge testMærke: Magimix

Pris: 1999 kr.

Forhandler: Wupti.com

I den lidt dyrere prisklasse har vi en Magimix saftcentrifuge, som man også bør have med i sine overvejelser. Det er en eksklusiv saftpresser med en fantastisk ydeevne. Modellen hedder “Le Duo + XL”, hvor der hentydes til det store påfyldningsrør. I vores saftcentrifuge test var denne model uden tvivl den mest brugervenlige, som blot kræver ét tryk på en knap. Der er nemlig kun en on / off knap, så det bliver næppe nemmere. Som tilbehør medfølger der en púre-presser, som er god til at presse både bløde- og kogte frugter og grøntsager. Det er 2-in-1 saftpresser, da den både kan bruges som saftcentrifuge og citruspresser. Den kører på 400 W, og motoren kører på en lav hastighed. Der er kun én hastighed, hvor man ikke manuelt kan regulere noget. Dog har denne saftcentrifuge den smarte funktion, at den selv kan ændre effekten alt efter hvilke frugter eller grøntsager der benyttes.

En anden ting der overraskede os meget ved denne model er, at der gives 20 års garanti på motoren. Derudover er der 3 års garanti på de øvrige dele. Det giver en vis sikkerhed, at garantiperioden er så lang, som den er ved denne Magimix saftpresser. Med i pakken medfølger der desuden en opskriftsbog, hvor du kan få en masse gode idéer til juice og smoothies. Det er muligt at smide alle delene i opvaskemaskinen på nær motoren.

Info: Magimix er en fransk producent, som har eksisteret siden 1963. Den første maskine til husholdningsbrug blev produceret i 1971.

Electrolux saftcentrifuge

electrolux saftcentrifugeMærke: Electrolux

Pris: 799 kr.

Forhandler: Wupti.com

Den sidste saftpresser vi vil præsentere jer for i denne saftcentrifuge test er denne saftcentrifuge fra Electrolux fra modellen “ESF2000”. Igen er det en frugtpresser med et rummelig påfyldningsrør, som kan rumme alle frugter og grøntsager. Kvaliteten er rustfrit stål, og det skinner tydeligt i gennem, at materialerne er i høj kvalitet. Denne model benytter en teknologi, der hedder “dobbelt sigte”. Formålet med denne teknologi er, at det skal kunne udnytte mere juice. Denne Electrolux saftcentrifuge har en 800W motor, som er rigtig effektiv.

Kigger man på nogle af de øvrige detaljer, så har den et sikkerhedslåg, skridsikre gummifødder og en rigtig stor opsamlingsholder. Ledningen er på 1,2 meter, hvilket gør at man kan flytte den rundt. Vi har selvfølgelig også taget et kig på rengøringsdelen, hvor denne model også er godkendt. Juicekanden kan indeholde 0,8 liter.

Det har vi lagt fokus på i vores test:

  • Ydeevne
  • Rengøring
  • Funktioner
  • Specifikationer
  • Strømforbrug
  • Påfyldningsrør
  • Kvalitet / materialer
  • Brugervenlighed

Gode råd til ejeren af en saftcentrifuge

1.  Friske råvarer – For nogen vil det være ganske naturligt at benytte sig af friske råvarer. Ikke desto mindre er det vigtigt, at man benytter sig af modne frugter. Såfremt frugterne og grøntsagerne ikke er modne, vil man ikke få fyldt udbytte af næringsindholdet.

2. Tænk over sammensætningen – Når man blander forskellige og grøntsager bør man tænke over sammensætningen, da smagen ellers kan blive meget tvivlsom. I den anledning vil det være en god idé at benytte sig af eksisterende juice opskrifter. Dog skal man naturligvis også have plads til at eksperimentere med at blande forskellige råvarer med sin saftcentrifuge.

3. Vær opmærksom på opbevaring – Som udgangspunkt anbefaler vi, at man drikker friskpresset juice med det samme, hvor smagen er bedst. Dog har man også mulighed for at opbevare friskpresset juice i køleskabet i en tæt beholder, hvor der ikke kan komme luft ind. Dog anbefaler vi ikke, at man opbevarer juicen i mere end 24 timer.

Leave A Reply

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk