Stavblender test

0

Har du længe ledt efter en grundig- og aktuel stavblender test, så kommer vi dig nu til undsætning. For ikke så længe siden udgav vi en test af blendere, hvor vi oplevede en stor interesse fra vores læsere. Derfor håber vi, at I vil tage lige så godt i mod vores nye test af stavblendere. Du skal være meget velkommen til at have vores test med i tankerne, når du skal vælge den rette stavblender.

stavblender

Bedste stavblender på det danske marked

stavblender testProducent: Bamix

Pris: 1299 kr.

Forhandler: Wupti.com

Det har ikke været en nem beslutning, men det er alligevel lykkedes os at finde den bedste stavblender på baggrund af vores stavblender test. Man kan aldrig gå galt i byen ved at købe en stavblender fra Bamix. Selvom der er en række forskelle fra model til model er samtlige af deres produkter i høj kvalitet og enormt funktionelle.

SwissLine er en model, som er blevet rost i mange medier efterhånden. Den har en effektiv motor på 200 W, som man kan styre ved hjælp af to forskellige hastigheder. De to hastigheder kører på henholdsvis 10-12.000 og 15-17.000 omdrejninger i minuttet.  Den holder sig på et lavt lydniveau, så det er muligt at føre en samtale samtidig. Selvom det burde være en selvfølge har vores stavblender vist, at det ikke gælder for alle blendere.

Når den skal rengøres, skal den først afmonteres. Derefter skal den skylles under rindende vand ved omkring 80 grader. Hvis du vil være mere omhyggelig med rengøringen, kan du vælge at lave en skål med varmt vand og sulfo. Ved at vaske den af med en børste sikrer du dig, at den bliver vasket helt ren.

Med i prisen får du både en mikserkande og en minihakker. Det er desuden muligt at købe ekstra tilbehør til denne Bamix stavblender, hvis man ønsker det. Ved at købe produktet hos Wupti får du 5 års garanti. I forhold til prisen er det ret imponerende med en så lang garantiperiode.

Vi har fundet en video på Youtube, hvor du kan få en smagsprøve på denne stavblender:

 

Philips stavblender

bedste stavblenderProducent: Philips

Pris: 838 kr.

Forhandler: Wupti.com

På en rigtig flot og ikke mindst fortjent 2. plads finder vi Philips HR1661/90, som har gjort det rigtig godt i gennem hele vores stavblender test. Det er en meget kraftig blender på 750 W. Det er dermed den stavblender med den kraftigste motor i vores test.

De fleste stavblendere har mellem 1 og 3 forskellige hastigheder, mens denne skiller sig ud med hele 20 forskellige hastighedsindstillinger. Der er visse fordele ved de mange hastigheder, da de er med til at gøre madlavningen meget nemmere.

Du kan være sikker på perfekte resultater hver gang med ProMix teknologi samt knive med titaniumbelægning. Denne teknologi er med til at gøre blendingen både hurtigere og mere ensartet. Det er desuden med til at skabe et bedre flow, så du kan forvente helt jævne smoothies, suppe o.l.. Knivene er mere end seks gange skarpere end sine forgængere, så de kan klare selv de sværeste opgaver. Når det skal gå stærkt, kan du desuden bruge turbo-knappen.

Med i pakken får du et bæger med låg på 1 liter, hakketilbehør, piskeristilbehør og knive i titanium. Længden på blenderens ledning er 1,3 meter.

Muligheder med en stavblender

Det er de færreste der ved, hvor mange muligheder man faktisk har med en stavblender. De fleste danskere ved, at en stavblender kan være med til at gøre madlavningen nemmere, men hvad kan den egentlig? I følgende afsnit vil vi komme ind på, hvad man kan med en stavblender.

Suppe

Hvis du ligesom mange andre danskere er vild med suppe, så vil du kunne få meget gavn af en stavblender. I denne situation vil det gavnligt med pisketilbehør, så man kan gøre saucen ensartet. Det samme gælder med sauce, som kan laves på ganske få minutter med en blender. I gennem vores stavblender test har vi erfaret, at man kan få bedre resultater ved at lave suppe eller sauce med en stavblender. Vi har sammenlignet med en almindelig foodprocessor, som ikke gav helt samme resultat.

Flødeskum

Det er selvfølgelig også muligt at bruge en stavblender til at lave en lækker piskefløde. Man skal dog være opmærksom på, at blenderen er utrolig hurtig til at piske fløden til flødeskum. Pas derfor på med ikke at piske fløden i for lang tid.

Rive grøntsager

Ligger man inde med det rette tilbehør, kan man tilmed rive både frugter og grøntsager. Det kræver, at du har en stavblender med rivejern. Du sparer rigtig meget tid ved at bruge en stavblender i stedet for et traditionelt rivejern, når du skal rive grøntsager.

Pesto

Vi har desuden haft gode erfaringer med at lave pesto med vores stavblender. Vi fandt ved at lave denne stavblender ud af, at de fleste blendere er rigtig gode til at lave pesto. Ved at smide ingredienserne i et bæger og starte motoren på din stavblender med multifunktionsblade, kan du hurtigt lave en lækker pesto. Da vi lavede pesto i vores store stavblender test tog det omkring 1 1/2 minut, før vi var tilfredse med resultatet.

Derfor skal du købe en stavblender i stedet for en blender

Vi vil ikke komme med noget endelig svar på, om du bør købe en traditionel blender eller en stavblender. Dog har vi fundet en række argumenter for, hvorfor man bør købe en stavblender:

  • En stavblender er et praktisk redskab at have i køkkenet, da det ikke fylder så meget og derfor ikke har brug for den store skabsplads.
  • Generelt koster en almindelig blender mere end en stavblender, selvom de har mange af de samme egenskaber.
  • Det vil typisk være nemmere og hurtigere at rengøre en stavblender på grund af dens størrelse og relative få dele.
  • En stavblender er yderst transportabel, så den kan tages med i sommerhuset eller på ferien.
  • Du kan bruge alle de skåle / beholdere du vil i stedet for at være afhængig af kun én “skål” ligesom ved en traditionel blender.

Læs også: Politiken.dk – Dyr stavblender er suveræn vinder

Leave A Reply

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk