Juicekur

0

Rigtig mange af vores læsere er interesseret i at vide mere om den populære juicekur, og hvordan det foregår i praksis. I denne artikel vil vi svare på de mest hyppige spørgsmål om juicekuren, som vi har fået de seneste måneder.

juicekur

Bog: “Tab dig i vægt med juicekuren” – Christine Bailey (160 sider)

Pris: 190,95 kr.

Forhandler: Gucca.dk

Bogen indeholder både weekend-kuren, for dig der vil tabe dig hurtigt samt uge-kuren til en  slankere og renere krop. Følger du planerne i bogen, så vil du højst sandsynligt kunne mærke  resultater på ganske kort tid. Denne bog har fået rigtig fine anmeldelser i flere medier, og vi  har også selv gode erfaringer med den.

Hvor lang tid varer juicekuren?

Den egentlige varighed af kuren er ene og alene op til dig. De fleste vælger enten en 6-, 9-, 12- eller 15-dages kur, men der også er nogen, der er på juicekuren i 30 dage. Varigheden er egentlig ikke så vigtig i dette tilfælde. Derimod er det vigtigt, at man følger juicekuren korrekt.

Hvor meget juice skal jeg drikke om dagen?

Når du har påbegyndt din juicekur skal du drikke 6 x 500 ml. juice hver anden time. I denne periode skal du helst undgå hård styrketræning m.m, da kroppen skal fokusere på selve udrensningen. Dog er det fint at holde sig i gang med nogle små gå- og løbeture. Før du påbegynder juicekuren, vil det være en god idé at starte stille og roligt op med at drikke juice. På den måde vender både du og din krop sig til indtagelsen af juice.

Købt eller hjemmepresset juice?

Som udgangspunkt kan man selv bestemme, om man vil benytte sig af købt- eller hjemmepresset juice. Dog er der ingen tvivl om, at det vil være bedst at lave hjemmepresset juice. Det er derfor nødvendigt med en solid saftpresser, som kan håndtere både frugter og grøntsager uden problemer. I den anledning anbefaler vi følgende saftpresser:

Juicekur

Producent: Philips

Pris: 925 kr.

Forhandler: Wupti.com

Ønsker du at springe ud i juicekuren, så vil denne Philips HR1869 saftpresser hurtigt blive din bedste ven.  Denne juicer er det rette valg af følgende grund:

 • Overkommelig pris (prisen er inkl. levering)
 • Stilrent design
 • XXL-påfyldningsrør
 • 700 W motor
 • 2 hastigheder
 • Frugtkødsbeholder
 • Drypstop

Hvad bør jeg undgå i perioden?

Du bør undgå at stresse, da det kan have en negativ indflydelse på din kur og sundhed generelt. Skal du have det optimale udbytte ud af juicekuren, bør du få en masse søvn og hvile generelt. Det er vigtigt, at du ikke anstrenger dig for meget eller har for mange bekymringer i hovedet. Det vil derfor ikke være anbefalesværdig at påbegynde din juicekur i en uge, hvor du har mange planer.

Hvilke frugter og grøntsager er bedst til formålet?

Juice indeholder typisk en stor mængde mineraler og vitaminer, som er det rene paradis for kroppen. Du kan derfor indtage stort set alle frugter og grøntsager i den periode. Dog bør du undgå bananer og avocadoer. Det er en rigtig god idé at benytte sig af mange forskellige frugter og grøntsager, så det bliver lidt varieret. På den måde er det også nemmere at komme i gennem juicekuren, da man ellers hurtigt kan køre træt i samme smag. Du kan med fordel tjekke vores underside ud med juice opskrifter på Saftpresseren.dk.

Bør jeg undgå juicekuren, hvis jeg er gravid?

Som udgangspunt bør du ikke gå på juicekur, hvis du er gravid. Hvis du alligevel ønsker det, skal du kontakte din læge først. Det gælder desuden også dig, der har nogen helbredsmæssige skavanker. Man bør ikke prøve sig med en juicekur, hvis man ikke er helt rask.

Derfor skal du kaste dig ud i din egen juicekur:

 • Du kan forvente at tabe dig (lavt indtag af kalorier i perioden)
 • Din krops celler bliver renset og hjælper med at skabe balance i kroppen

Ulempen ved juicekuren

Der er også nogen få ulemper ved juicekuren, som man skal være opmærksomme på inden opstart.

 • Du kan forvente at føle dig sulten
 • Du kan risikere at blive træt og få lidt hovedpine

Konklusion

Af overstående grunde er det ikke anbefalesværdigt at fortsætte sin juicekur i mere end 30 dage. Det er ikke nødvendigvis nemt at komme i gennem kuren, men det vil være meget gavnligt for kroppen, så alt i alt kan det anbefales.

Kilde: http://www.femina.dk/sundhed/kost-motion/juicekur-saadan-goer-du

Leave A Reply

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk