Rødbedejuice

0

Vi har efterhånden fået et stort kendskab til vores besøgende og læsere. Vi har igennem tiden bl.a. erfaret, at rigtig mange danskere er vilde med rødbedejuice. I artiklen vil vi komme ind på sundhedsværdien i rødbedejuice, ligesom vi kommer med gode tips til at lave den lækreste rødbedesaft.

Hvor sundt er rødbedejuice egentligt?

De fleste er klar over, at rødbedejuice er sundt, men det er de færreste der ved, hvor sundt det i realiteten er.

Forbedring af præstation (sport)

Ny forskning har faktisk vist, at rødbedesaft kan være medvirkende til at forbedre din præstation væsentligt. Dette skulle gælde både for eliteatleter, ligesom det skulle gøre gavn for den helt almindelige motionist. Efter resultatet af forskningen har set dagens lys har rødbedejuice været meget populært blandt især løbere, triatleter og cykelryttere. Ved denne forskning drak testpersonerne en halv liter færdiglavet hver dag – 6 dage i træk. Forskningen viste, at personer som drikker et halvt glas rødbedesaft hver dag vil kunne præstere 16 % bedre.

Man kan i den sammenhæng sammenligne rødbedejuice med doping. Dog er der den væsentlige forskel, at rødbedesaft naturligvis er hundrede procent lovligt at indtage.

Bedste saftpresser til at lave rødbedejuice

rødbedejuiceProducent: Witt by Kuvings

Pris: 2895 kr.

Forhandler: Wupti.com

Spørger du os, så er denne Kuvings slow juicer den bedste til formålet. Den helt store fordel ved den er, at den kan håndtere hele grøntsager, så du ikke skal bruge tid på at skære dem ud. Fordelen ved den skånsomme presning gør, at det vil være muligt at bevare en større mængde af enzymer og sunde næringsstoffer i juicen.

 

 

Gavnligt for blodtryk og hjerte

Som nævnt vil det være fordelagtigt at drikke rødbedesaft, hvis man er idrætsudøver. Dog er det ligeledes en fordel at drikke juice lavet af rødbeder, hvis man ønsker at sænke sit blodtryk og / eller styrke hjertets sundhed. Det er Hypertension (amerikansk hjerteforenings tidsskrift), som er kommet frem til, at rødbeder med et højt indhold af nitratet kan være med til at reducere et for højt blodtryk.

Immunforsvar

Sidst, men ikke mindst er det relevant at bemærke, at rødbedesaft kan være med til at styrke immunforsvaret. Det skyldes bl.a. det høje indhold af sunde antioxidanter, som giver kroppen en bedre evne til at holde sygdomme væk. Næringsstofferne i rødbedejuice styrker desuden kroppens evne til at udskille giftstoffer i kroppen.

Rødbedejuice opskrift

high on juice opskrifterPris: 156,25 kr.

Forhandler: Helseplus.dk

i “High on Juice” finder du 128 sider med et hav af lækre juice opskrifter. I bogen kan du desuden læse, hvorfor størstedelen af din friskpressede juice bør bestå af grøntsager.

Du kan bl.a. få inspiration til at lave lækker rødbedesaft og juice af andre rodfrugter. Derudover kan du læse om, hvordan grøntsager er med til at rense kroppens system og er med til at styrke dit immunforsvar.

 

 

Vi er klar over, at mange er havnet på denne artikel, fordi de leder efter en opskrift på rødbedejuice. Selvom det kaldes rødbedesaft, bruger man typisk en række andre ingredienser end blot rødbeder. Du kan f.eks. benytte dig af nedenstående opskrift, hvis du vil starte dagen ud med et lækkert, glas friskpresset juice:

  • 6 cm. rødbede
  • 1 halv citron
  • 1 appelsin
  • 3 cm. ingefær

Når du har fundet disse råvarer frem, skal de puttes i en juicepresser. Efter ganske kort tid i saftpresseren har du et glas friskpresset juice, som er klar til at blive nydt. Du kan forvente, at det tager omkring 15 minutter, før de sunde næringsstoffer vil blive optaget i kroppen.

Hvis du er på udkig efter flere opskrifter, kan du med fordel købe High On Juice af af Mads Bo eller tage et kig på vores artikel om juice opskrifter.

Næringshold i en rå rødbede:

  • Fedt: 4,9 %
  • Protein: 12,3 %
  • Kulhydrat: 82,8 %

Kilde: http://www.b.dk/sundhed/roedbedejuice-kan-maaske-saenke-blodtrykket

Leave A Reply

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk