Granatæble juice

0

Granatæble juice er i de seneste år blevet et hit blandt danske forbrugere. De fleste der drikker granatæble juice er klar over, at det er sundt, men de færreste ved, hvilke konkrete fordele der er ved at indtage saft fra granatæbler. I artiklen vil jeg især sætte fokus på sundhedsværdien i granatæbler og specifikt granatæble juice. Derudover vil du kunne blive klogere på, hvordan du laver hjemmelavet juice af granatæbler ved at følge vores opskrift.

Granatæble juice opskrift

Dette afsnit er for dig, der har overvejet at lave hjemmelavet granatæble juice. Nedenfor finder du en simpel guide, som du med fordel kan benytte dig af. Den mængde juice du vil få ud af nedenstående fremgangsmåde vil passe til 3-4 personer.

Det skal du bruge:

  • Saftpresser eller citruspresser
  • 2 granatæbler
  • 2 almindelige æbler
  • Mynte (4 stilke)
  • Evt. isterninger

granatæble juice

Vi anbefaler: Electrolux ESF2000

Pris: 799 kr.

Forhandler: Wupti.com

Hvis du udelukkende ønsker juice bestående af saft fra granatæbler, kan du nøjes med at bruge en citruspresser. Bruger du overstående ingredienser, anbefaler vi at putte ingredienser i en juicepresser.

Granatæble sundhed

Man behøves ikke være professor for at vide, at det er en god idé at drikke granatæbler med tanke på sundhed. Hvis man vil udnytte sundhedsværdien ved granatæbler til fulde, skal man spise æblerne rå. Det er et faktum, at sundhedsværdien forringes en smule, når æblerne presses til juice. Ikke desto mindre vil det være nemmere for de fleste at drikke et glas juice fremfor at spise frugterne rå.  Vi har undersøgt hvilke konkrete fordele der er ved granatæbler, som du kan blive klogere på ved at tage et kig på denne liste:

1. Øget testosteron

Der er efterhånden mange studier, som har vist at granatæble juice kan være medvirkende til øget testosteron-niveau. Et lavt testosteron-niveau kan påvirke potensen, således at det kan være meget fordelagtigt at indtage et glas granatæble juice dagligt.

2. Holder rynkerne væk

Granatæbler indeholder en række sunde stoffer, som kan være med til at holde rynker væk. Nogle af stofferne i granatæble beskytter hudens celler mod skader fra bl.a. forurening og so. Stofferne mindsker både pigmentpletter, giver huden glød og udsætter hudens aldring. Det er dog vigtigt at gøre opmærksom på, at disse sunde stoffer ikke kan fjerne eksisterende rynker.

3. Kan forebygge kræft og hjertekarsygdomme 

Forskninger har vist, at de stoffer der er i granatæbler kan forebygge alvorlige sygdomme som hjertekarsygdomme og kræft. Granatæbler er nemlig spækket med antioxidanter, som bl.a. stammer fra det høje indhold af polyfeloner. Olien i frøene er især giftig for brystkræftceller, hvor op mod 56 % af kræftcellerne vil bukke under for giften. Derudover skulle det næringsrige indhold også være med til at forebygge bl.a. lungekræft og hudkræft (Læs mere her)

4. Sænker blodtrykket

Den sidste fordel vi vil komme ind på er det faktum, at der er blevet forsket i, at stofferne i granatæblerne er med til at sænke blodtrykket. I følge en israelsk undersøgelse fra 2001 vil indtagelse af 50 ml granatæble juice om dagen være med til at holde blodtrykket nede.

Inspiration til flere juice opskrifter kan du finde her

 

 

 

Leave A Reply

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk